woensdag 13 augustus 2014

In de krant, epilepsie en een blunder

Hebben jullie het gezien? Inge, mama en ik stonden afgelopen vrijdag in de Stentor en vandaag in de Stadskoerier! Echt helemaal leuk. Hopelijk weten heel veel mensen nu weer waar Forza4Sam geld voor inzamelt! 

voorpagina Stadskoerier 


pagina 5 Stadskoerier

In beide artikelen staat vermeld dat het best goed gaat met mij, maar tjongejonge.... papa en mama hebben zich afgelopen dagen heel erg om mij ingezeten! Het kan ook zo van de één of andere dag heel anders met mij gaan...

Aanval op aanval
Zaterdagavond laat meende mama door de babyfoon te horen ik een aanval had. Ze is snel naar mij toegegaan, maar ik lag rustig te slapen. ..

Vanaf zondag 12 uur 's middags kreeg ik de ene epileptische aanval naar de andere. Elk uur één, twee of zelfs drie aanvallen! Ze duurden elke keer een halve tot een hele minuut. Wel zo heftig dat ik blauw aan liep. 's Middags hebben papa en mama mij getempt, ik bleek wat verhoging te hebben. Ik krijg een zetpil en normaal gesproken als dan de temperatuur weer zakt, dan heb ik ook minder last van epilepsie. Helaas nu niet. Toen kreeg ik na vele aanvallen een Stesolid. Dat doorbreekt normaal gesproken de serie aanvallen. Helaas... dat ook niet! Het ging zelfs 's nachts door! Mama lag naast mij op het opklapbed. Ze dommelde wel iedere keer weg, maar dan toch elk uur hoorde ze mij niet  meer ademhalen. Dan had ik dus een aanval in mijn slaap. Doodeng! Het lijkt net of ik niks meer doe.

Huisarts
's Ochtends  heeft mama urine weggebracht naar de huisarts om te laten controleren op blaasontsteking. De huisarts kwam even later langs. Hij dacht aan een virale infectie of kinderziekte waar ik heftig op reageer. De oren, longen en urine waren schoon.

Neuroloog
Ook contact opgenomen met een neuroloog in Groningen. Mijn eigen was helaas op vakantie. Maar deze neuroloog is ook zeer behulpzaam geweest. Hij heeft een recept doorgestuurd van een medicijn die ik voor de nacht moest krijgen, zodat ik rustig kon gaan slapen. Nou dat heeft wel gewerkt! Vanaf 1 uur 's nachts tot kwart over 9 heb ik heerlijk rustig geslapen! En... ik werd met een lach wakker! Fantastisch!!!
Papa en mama zijn super opgelucht. Hopelijk zet dit door en hopelijk lag het de infectie dat ik zoveel aanvallen had. Het blijft gissen.Blunderrrrr
Nou nog even heel wat anders...
Vraagje: Wat is het toppunt van knulligheid?
Antwoord: Je wandelschoenen vergeten mee te nemen als je van plan bent om een dag te gaan wandelen onder Nijmegen...

Ja echt! Dat is mama overkomen!

Mama en Inge gingen zaterdagochtend vroeg op pad richting Beek-Ubbergen om daar een wandeltocht te gaan maken in de 'bergen' onder Nijmegen. Na anderhalf uur rijden parkeren ze de auto. Inge zegt: eerst de wandelschoenen aan en dan een kop cappuccino!
Mama kijkt verschrikt achterom.... oh, nee he!  Alles mee: bankpas, rijbewijs, poncho, eten, drinken, rugzak... Alleen één klein detail vergeten... één 'heel klein detail' maar.
Oh... mama kon d'r zelf wel wat doen! Ze voelde zich wel heel erg lullig naar Inge toe.

 
Gelukkig is tante Inge heerlijk nuchter en niet gauw chagrijnig of boos te krijgen. Die kwam al gauw op het idee om nog even 4km verder te rijden naar Groesbeek. Daar was een Scapino en daar heeft mama dus nog een paar wandelschoenen gekocht.
Je zou denken... dat zal wel een zware tocht zijn geweest. 18 km heuvel op, heuvel af, door modder, bospaadjes, etc... Blaren creëren...., maar zo gek zijn die schoenen van de Scapino nog niet! Geen één blaar te bekennen op de voeten van mama! Toppie! Al met al nog een hele leuke trainingsdag geworden! 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten