zondag 23 juni 2013

Het gaat maar door....!’t Is al weer een hele tijd geleden dat ik voor het laatst heb geblogd. Zal proberen niet al te lang overal over uit te wijden, maar daar ben ik niet altijd even goed in, nou ja… mijn mama dan ;-).

Forza4Sam shirt

Ja… hij is er! Gaaf is ie geworden he! Papa en zijn team fietsen hartstikke trots in dit prachtige shirt!! Sponsoren, heel erg bedankt! Maar ook Harm, Hanneke, Dick, Karine en Rieno die er maar wat druk mee zijn geweest om dit shirt te laten maken!  Jullie zijn geweldig!


Vakantie
Een week geleden zijn we weer gekomen van twee weken vakantie in Frankrijk samen met Benno en Jacolien (1 t/m 15 juni)! Om precies te zijn:  we zaten in Donzère in de Drome, tegen de Ardeche aan. We verbleven in een schitterende gite. Aan de boom in de grote tuin hingen hele lange kettingen. Papa en mama hadden mijn beide schommels meegenomen en ik kon daar dus schommelen met een megaswing! Heerlijk! Benno heeft een mooie donkere stem en daar moest ik de hele vakantie zo om lachen! En Jacolien kan heel mooi voor mij zingen, vond ik ook altijd zo leuk! Ook hielp ze papa en mama met mij te katheteriseren. Dat vonden ze erg fijn!


Mont Ventoux
Papa stapte in Frankrijk regelmatig even op de fiets om te trainen. Dat vond hij erg leuk daar. Vrijdag 7 juni was mijn mama jarig en dat hebben we gevierd boven op de Mt. Ventoux! En papa? Die heeft de berg beklommen met de fiets! Hij is echt een berggeit blijkt…. Hij was al boven voordat Jacolien, mama en ik bij de Mt. Ventoux waren gearriveerd. Dat vond mijn mama wel erg balen, want ze had graag papa willen zien fietsen! Gelukkig heeft Benno leuke videootjes gemaakt. O ja… hij heeft er  1 uur en 51 minuten over gedaan. Papa is klaar voor Italië!
Blaasontsteking
23 Op 24 mei heb ik de hele nacht gehuild. De volgende dag heeft papa mijn plas opgevangen en naar de huisarts gebracht: blaasontsteking. Balen! Echt niet fijn! Gelukkig knapte ik ’s middags op en kon ik ’s avonds mee naar de Run4Sam! Die nacht heb ik ook erg goed geslapen. De thuiszorg had geen werk met mij. De volgende nacht daarentegen, papa en mama wel! Wat een pijn, wat een pijn! Weer de hele nacht gehuild. Papa en mama vonden het heel erg naar voor mij, maar waren ook wel een beetje gefrustreerd dat nou net die ene nacht dat ik wel goed sliep, er thuiszorg was.
Na een paar dagen begon de kuur van de huisarts te helpen en werd de pijn gelukkig minder. Maar op de zondag een week later, leek ik toch weer pijn te hebben. We waren die dag ervoor net in Frankrijk gearriveerd. Papa en mama zijn nog maar een kuur gestart die ze van de huisarts mee hadden gekregen op vakantie. Daar zijn we op zondag 9 juni weer mee gestopt en verder gegaan als onderhoudsdosering. Maar… het leek nog niet te helpen. Een aantal nachten ben ik in Frankrijk zo vreselijk aan het spoken geweest. Veel huilen en ik leek veel pijn te hebben. Op dinsdagochtend 11 juni hebben Benno en mama mijn plas nog weggebracht naar de huisarts. Gelukkig was het een Nederlands sprekende dokter, dus het probleem was zo uitgelegd. Hij heeft m’n plas gecontroleerd en ik bleek geen blaasonsteking meer te hebben.  Ondertussen was ik na een lange nacht in slaap gevallen en werd uren later weer wat fitter wakker. Gelukkig knapte ik ook op en konden we weer gaan genieten van de laatste dagen in Frankrijk. ’t Was wel balen hoor, dat ik een paar dagen vooral de nachten het niet fijn had. Ondanks dat we op vakantie waren, waren we nog erg moe en was het vakantiegevoel even ver te zoeken. Gelukkig was Jacolien er ook bij! Zij heeft twee nachten de babyfoon gehad en voor mij gezorgd, zodat papa en mama even konden bijtanken. Thanks  lieve Jacolien!!


Run4Sam
Vrijdagavond 24 mei was de Run4Sam! Dit was he-le-maal ge-wel-dig! Eerst kwamen Jochem van ‘Praatjesmaker’ Gelder en Jos van Wamel bij ons thuis! Ben nog even mooi met hun op de foto geweest! Samen met hun zijn we naar de ijsbaan gelopen. Daar keken we onze ogen uit! Wat een mensen zeg! Zoveel! En zo gezellig! Almira van Tiel van Mixmove zorgde dat de sfeer er flink in kwam met een warming-up. Mama is in de lange rij voor de inschrijftafel gaan staan… jaja… zij deed ook mee! Ze had de laatste weken flink getraind samen met Corine.
Het was schitterend weer! Er was dan ook veel publiek om iedereen aan te moedigen. Vanwege de onverwachte drukte klonk het startschot door Jochem iets later, maar uiteindelijk was het dan zover!
172 Mensen, jong en oud, gingen van start voor de 2, 5, 8 en 10 km. Er deden veel familieleden mee, vrienden, collega’s, maar veel mensen die papa en mama niet kennen. Vonden ze wel heel erg tof dat zoveel mensen voor Forza4Sam wilden gaan lopen!
Bij de finish kreeg iedereen een medaille… nou ja… een grote groep mensen krijgt ‘m iets later… Er was niet gerekend op zo’n grote opkomst.. hihi!
Papa en mama zijn er eigenlijk nog steeds vol van de Run4Sam! Wat een succes! Wat een geweldig initiatief. Iedereen die er aan heeft meegewerkt of mee heeft gelopen: bedankt!
Ook voor de geweldige opbrengst van 3000 euro!


 Op http://www.breman.net/item/7080/  staan nog meer prachtige foto’s en een leuke video.

Ichtus4Sam
Deze brief hebben we van leerlingen van de Ichtusschool ontvangen:

Beste Harmen, Ilona en Sam.

Zoals jullie weten hebben wij vrijdag 24 mei, een zomermarkt gehad, hierbij hebben wij voor de school en voor Forza4Sam veel geld ingezameld! Wij hebben ook veel activiteiten georganiseerd, je kon bijvoorbeeld: een kaartje kopen met kruisjes en als je een activiteit wilde doen kostte je het een kruisje. En zo’n kaartje kostte 2,50. De activiteiten waren: rodeostier, springkussen, ballenbal, rat van voortuin en levendtafelvoetbal.
Ook kon je popcorn, hamburgers, cola en suikerspinnen halen. Ook was er een rommelmarkt in groep 3 en 4. Ook kon je in de grabbelton grabbelen, en je kon je laten schminken. En je kon je zelfs nog op de foto met de spelers van het 1e van sportclub Genemuiden. Ook waren er kappers en nagelstylistes, dat ook een heel groot succes was!
En gisteren zijn er twee kinderen uit onze klas bij jullie thuis geweest om jullie de cheque te overhandigen met twee hele leuke bedragen.
Heel veel succes met Forza4Sam namens iedereen van de Ichthus School

Groetjes Ichthuschool.
Brief getypt door leerlingen groep 8.

Lief he! En zo leuk dat Dennis en Tom de cheque kwamen brengen samen met juf Anje en mijn kapster Jacolien! Dank jullie allemaal!!


Vrienden voor Sam Live
Zaterdag 1 juni was het zo ver! De Vrienden van Sam Live! Wij konden er helaas niet bij zijn, want we gingen die dag naar Frankrijk. Maar we hebben leuke verhalen gehoord! Iedereen was laaiend enthousiast! Er liepen een paar gekke dames rond hoorde ik! Ook 1100 euro is er binnen gehaald voor Forza4Sam!


 Voor nog meer  foto’s en ook vele leuke video’s ga naar https://www.facebook.com/pages/Vrienden-van-Sam-Live/448762558525928?fref=ts

Halve marathon
Een collega van mijn mama, Jos, heeft de halve marathon van Zwolle gelopen op 8 juni. Hij had twee doelen: 1. binnen de anderhalf uur lopen. 2. geld inzamelen voor Forza4Sam. Beiden is gelukt! Hij heeft er 1.29:40 over gedaan. Goed he! En hij heeft meer dan 1000 euro binnengehaald voor Forza4Sam! Bedankt Jos! Echt top!

Sam’s Tour
Zaterdagochtend om 8 uur waren we weer thuis van onze vakantie in Frankrijk. Dat was mooi op tijd voor de binnenkomst van Sam’s Tour!  De Rotaryclub Zwartewatersteden organiseerde in samenwerking met STG de Eendracht Genemuiden de fietstocht Sam’s tour van Munster naar Genemuiden. Op vrijdag 14 juni aan het einde van de middag zijn de deelnemers met fiets en bagage naar Munster vervoerd. Na een korte nacht in Munster (voor verschillende deelnemers een errug korte nacht ;-)) werd er zaterdag naar Genemuiden gefietst. Tijdens deze tocht werd er ± 230 km afgelegd per racefiets!
Zaterdag rond half 5 werden de 60 fietsers verwacht. ’t Was errug gezellig op het Havenplein met allemaal familie en vrienden van de deelnemers. Ook was er een dweilorkest.
En we hebben kennisgemaakt met de andere Sam en zijn ouders en vrienden! De opbrengst van de tour ging namelijk SamSam! De helft naar de Stichting Vrienden van Sam (http://vriendenvansam.nl/)
 en de andere helft naar Forza4Sam! SamSam! ’t Was hartverwarmend om te horen hoe de verschillende mensen zich inzetten voor die Stichting. Echt geweldig!
’s Avonds zijn papa en mama nog naar de schaatsclub geweest.  Dat was supergezellig! We willen iedereen die meegewerkt en gefietst heeft ontzettend bedanken!
O ja... niet onbelangrijk... de opbrengst was 3500 euro voor Forza4Sam en 3500 voor Stichting Vrienden van Sam!


Tjongejonge….! En dit is nog lang niet alles he! Kan nog zoveel meer vertellen!
Nog kort een paar leuke dingen:

  • Bij Connexion in IJsselmuiden is er elke maand een team van de maand. Die kunnen er voor kiezen om 250 euro naar een goed doel te doen…. Tadatatadaratadam….. jullie raden het al…. Forza4Sam! Thanks team van de maand van mei!! 
  • Opbrengst van de toer rondom het IJsselmeer van Verhoek Transport op 11 mei is 1910 euro voor Forza4Sam! 
  • De sleutelhangers van Sigrid Brocante waren ook erg gewild! Het heeft maar liefst 510 euro opgebracht! Wauw!
  • De personeelsvereniging De vrolijke rapers van Celavita hebben ook het mooie bedrag overgemaakt van 445 euro!
  • Neefje Melle en vriendje Noa hebben kleurplaten verkocht en maar liefst 4.75 euro voor Forza4Sam verdiend! Dank je wel Melle en Noa!

  • Er lag een tijdje geleden weer een envelop op de mat met allemaal geld. Die was kapot geknapt, dus dat werd geld rapen. Is niet zo erg natuurlijk! Maar er stond geen naam op van wie die was, maar inmiddels zijn we er achter! Wederom van Jolien en Joleen! Ze zijn erg goed in kaartverkoop! Dank je wel meiden!

·         
Er is nog veel meer… iedereen erg bedankt voor alle giften! Elke euro is zeer welkom en komt goed terecht!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten